Qalidès desembarca al Marejol reivindicant els grans vins negres del Penedès

by Restaurant Marejol, mayo 30, 2017

Qalidès desembarcarà la nit del divendres 9 de juny al Restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú (20:30 hores), en el marc de la sisena edició de la fira Temps de Vi. Serà el primer gran tast al Penedès de l’associació de cellers que presideix actualment Marcelo Desvalls i que defensa el caràcter i l qualitat dels vins del Penedès. La proposta vol ser pionera i especial, donat que és un dels actes més destacats de la fira. La iniciativa vol visibilitzar la gran alçada dels negres de la DO Penedès, darrerament força eclipsats per l’emergència de vins blancs elaborats amb varietats autòctones, com ara el xarel·lo o la malvasia de Sitges. Abans de la devastadora fil·loxera el Penedès era terra de vins negres. La plaga que va acabar amb la vinya, replantada amb peu americà, i l’emergència del cava van fer que les vinyes penedesenques es transformessin de manera radical. El cert del cas, però, és que primer van ser els negres els que van donar prestigi a la DO Penedès, tant a casa com internacionalment. Com es recordarà, Jean Leon va regar els paladars de grans actors a Beverly Hills i el Mas La Plana de 1970 es va imposar als millors bordeus a  la Olimpíada del Vi de París, organitzada por la revista especialitzada Gault-Millau, el 1979.

Aquest gran i inèdit tast (mai fins ara s’havien servit conjuntament en un acte) seran dirigit pel periodista especialitzat Ramon Francàs. Els vins seleccionats han estat:

Albet i Noya: Reserva Martí 2009

Cellers Avgvstvs Forvm: Trajanvs 2000 (anyada inèdita)

Can Feixes: Can Feixes Reserva Especial 2006
Can Ràfols dels Caus: Caus Lubis 1998

Castellroig-Finca Sabaté i Coca: So Negre Ull de Llebre 2011
Finca Viladellops: Carinyena 2012

Gramona: Bru de Gramona Pinot Noir 2013
Jané Ventura: Sumoll / (Mas Vilella) o Finca els Camps

Jean Leon: Vinya Palau 2012
Mas Candí: Vi Negre Mas Candí 2012

Mas Comtal: Gran Angular Cabernet Franc 2011
Miguel Torres: Mas La Plana 2012
Pardas: Collita Roja 2013
Parés Baltà: Hisenda Miret 2015

Un cop finalitzat el tast, on desfilaran aquests 14 grans vins negres penedesencs, s’oferirà un sopar informal regat amb vins dels cellers membres de Qalidès. El tast i el sopar informal s’ofereix per 35 euros.

 

Restaurant Marejol

Direcció: Passeig de Ribes Roges, 35. Vilanova i la Geltrú.

Telèfon93 815 56 82

restaurantmarejol@restaurantmarejol.com

NO HI HA COMENTARIS


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*