Llopart festeja el 25è aniversari del cava Leopardi al Marejol

by Restaurant Marejol, mayo 31, 2017

Les caves Llopart de Subirats estan de triple celebració. Tot just en l’any en que celebren el seu 130è aniversari i poques setmanes després de rebre la Creu de Sant Jordi, les caves de la família Llopart festejaran el 25è aniversari del seu conegut cava Leopardi al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú. La celebració serà a dos quarts de nou del vespre del dissabte 10 de juny, en el marc de la sisena edició de la fira Temps de Vi de Vilanova. Serà un dels tastos estel·lars d’aquesta nova edició de la fira vinícola vilanovina.

9-1El cava Leopardi va ser elaborat per primera vegada l’any 1981. Va ser un cava elaborat buscant la màxima finesa i elegància. En el seu moment va ser una aposta pels caves d’alta gamma que volien competir sense complexes amb els xampanys. El primer Leopardi va sortir com tipus Brut, i és Brut Nature a partir de l’anyada 1996 (comercialitzada  l’any 2001). En homenatge al primer vitivinicultor de la nissaga documentat a l’Heretat Can Llopart, Bernardus Leopardi, es va batejar el cava com a Leopardi. L’origen del cognom podria ser Lleopart (d’origen germànic: que vol dir estimat), però que apareixia llatinitzat en els documents escrits amb llatí.

Durant el tast es farà un tast vertical de Leopardi. Se serviran les anyades del 2008 i 2011, així com una tercera anyada que es desgorjarà manualment in situ. El tast també inclourà dues anyades del cava icona d’aquestes caves dels Casots de Subirats: l’Ex-Vite del 2004 i del 2008.

Tot just després del tast, que presentarà el periodista especialitzat Ramon Francàs, es servirà un sopar regay amb els caves Microcosmos (rosat), Integral, Imperial i Original.

Abans del tast es podrà degustar el primer vi rosat de Llopart, el Carmí 2016, elaborat amb garnatxa i sumoll. El tast i el sopar s’ofereixen a un preu de 55 euros. Les inscripcions per participar en l’acte ja estan obertes.

Restaurant Marejol3-6

Direcció: Passeig de Ribes Roges, 35. Vilanova i la Geltrú.

Telèfon93 815 56 82

restaurantmarejol@restaurantmarejol.com

NO HI HA COMENTARIS


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*