EL RESTAURANT MAREJOL ORGANITZA EL V CONCURS DE TAST A CEGUES AMB 90 PARELLES

by Restaurant Marejol, enero 23, 2018

El restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú obre avui dilluns, 8 de gener, la inscripció per a participar a la cinquena edició del seu disputat concurs de tast de vins a cegues per parelles, que s’ha consolidat com el segon més important de Catalunya. Enguany es limita a 90 parelles (180 persones) la participació en aquest concurs que s’obrirà, com l’any passat, amb un tast ofert pel Consell Regulador de la DO Penedès. Aquests vins de la DO Penedès també acompanyaran el sopar informal que se servirà en acabar el concurs, que s’ha convocat pel vespre del proper dilluns 29 de gener.
El concurs compta amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, de l’Associació Catalana de Sommeliers, de l’Associació Catalana d’Enòlegs i dels consells reguladors de les DO Penedès, Cava i Catalunya. El restaurant del Passeig de Ribes Roges manté la quantia dels premis en un concurs que l’any passat va viure la seva edició de més nivell. Les tres parelles guanyadores es repartiran vals per adquirir vins per valor de 1.500 euros. El primer premi està dotat amb 750 euros, el segon amb 500 i el tercer amb 250. El concurs del restaurant Marejol està obert a professionals i també a aficionats. Els participants hauran d’enfrontar-se enguany a vuit vins: dos escumosos, dos blancs, tres negres i un vi especial. Com en els darrers anys, també hi haurà un altre vi fora de concurs que haurà de ser tastat de manera independent i individual per part dels participants al concurs. Qui l’encerti es podrà endur una mostra de cadascun dels vins participants en aquesta cinquena edició. Si no hi ha cap participant que l’endevini completament, qui més s’acosti a encertar-lo s’endurà una joia històrica de cava en gran format: un Rehoboam Clos Damiana de Caves Mestres de l’anyada 1996, una gran ampolla de 4,5 litres amb un preu de venda al públic d’uns 540 euros. Ara bé, aquesta ampolla s’haurà de deixar tastar a la resta de concursants. També, al finalitzar el concurs, es realitzarà el sorteig d’una àmfora de l’artesà Joan Carles Llarch entre tots els participants.

Cada parella ha d’esbrinar la següent informació dels vins escollits: país, zona d’origen, Denominació d’Origen, varietat o varietats de raïm, anyada, elaborador i marca. Jose Gallego, copropietari i responsable del celler del restaurant Marejol, afirma que afronten amb “molta il·lusió” aquest concurs. Explica que el món del tast a cegues “és molt difícil” però que al Penedès “hi ha un gran nivell, dels més alts del país”. De fet, al restaurant Marejol esperen que s’hi tornin a reunir les millors parelles catalanes.

Les parelles interessades a participar en aquesta cinquena edició poden formalitzar la seva inscripció (80 euros per persona) al telèfon 93 815 56 82, o bé a l’adreça de correu electrònic restaurantmarejol@restaurantmarejol.com, fins a que es completi l’aforament de 90 parelles.

NO HI HA COMENTARIS


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*