EL RESTAURANT MAREJOL DE VILANOVA I LA GELTRÚ ORGANITZA EL IV CONCURS DE TAST DE VINS A CEGUES AMB 150 PARTICIPANTS

by Restaurant Marejol, febrero 4, 2017

El tast, patrocinat per la DO Penedès, està previst pel dilluns 13 de febrer i creix en participació i qualitat

El restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú organitza pel dilluns 13 de febrer la quarta edició del concurs de tast de vins a cegues més important d’aquest any a Catalunya. El Tast de vins d’aquí, d’allà i de més enllà repartirà 1200 euros en vins a escollir, entre les tres parelles guanyadores, d’un catàleg d’una coneguda empresa distribuidora del país. Els guanyadors seran els qui més punts obtinguin tastant un total de set vins a cegues de tot el món. Per aquest ordre, es tastarà un escumós, dos blancs, tres negres i un especial. Els participants disposaran d’uns 90 minuts per analitzar i intentar esbrinar quins són els vins que es serviran. Les parelles no podran parlar amb les altres parelles, ni podran usar ni tabletes ni telèfons. Durant el concurs està prohibit abandonar la sala de tast, excepte per un cas de força major.

La IV edició d’aquest concurs es caracteritza per un salt espectacular de participació. De les 34 parelles de 2016, es passa a les 75 que ja s’han inscrit, entre les que destaquen algunes de les formacions de tast més destacades de Catalunya.

Els 150 participants a la quarta edició del tast a cegues del Restaurant Marejol hauran d’esbrinar el país, la zona d’origen, la denominació d’origen, la varietat o varietats amb les quals està elaborat el vi, la seva anyada, el seu elaborador i la marca. També es demanarà als participants de fer un comentari de tast que es valorarà només en el cas que es produeixi un empat. Cada un dels apartats compta amb una puntuació específica. A cada parella se li assignarà un número de participant per preservar l’anonimat a l’hora de la correcció per part del jurat. Els resultats seran valorats per un jurat de professionals triat per a l’ocasió, els membres del qual no coneixeran la identitat dels productes que se serviran en el concurs. Els tastaran a cegues al mateix temps que els concursants.

Jose Gallego, copropietari i responsable del Restaurant Marejol, ja ha assegurat que al tast hi haurà vins icònics i d’alçada i que el salt de qualitat del concurs, que ja era molt notable, està garantit amb una tria de vins molt especial. Amb l’organització d’aquest concurs, Jose Gallego diu que pretén consolidar a Vilanova i la Geltrú “una festa del món del vi i la seva gent”. A Gallego el motiva especialment l’expectació que aixeca i també el suport que rep el seu concurs entre professionals i amants del vi.

TAST DE LA DO PENEDÈS

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès s’estrena en aquesta edició com a patrocinadora del concurs. De fet, l’esdeveniment s’obrirà a les set de la tarda del 13 de febrer amb un tast de vins escollits per la DO Penedès, només obert als participants al concurs. S’oferira Els Capricis Xarel·lo Castanyer de Vilarnau, L’Era de Can Bas, l’Il·lògic de Sumarroca, el Negre Tradició 2006 (màgnum) de Can Feixes, el Marta de Baltà 2012 de Parés Baltà, el Turó de les Abelles 2012 (màgnum) de Viladellops, i l’escumós Clàssic Penedès X80 de Mas Bertran. Un cop finalitzat el concurs s’oferirà un sopar informal a peu dret on no hi faltarà una selecció de formatges de Xerigots, que es regarà amb vins de la DO Penedès.

I UN SEGON CONCURS DE LUXE

Tal i com va passar l’any passat, un cop acabat el tast a cegues, es podrà concursar individualment, abonant 10 euros addicionals, tot tastant un vuité vi que, si algú l’encertés per complet, es podria endur totes totes les ampolles del concurs o bé un vi icònic a escollir entre un Château Mouton Rothschild 1er Grand Cru Classé de l’anyada de 1982 (un Bordeus valorat en uns 1.200 euros que va rebre 100 punts Parker) o un Sant Vivant del Domaine de la Romanée Conti del 2007 (un Borgonya valorat en 1.735 euros). Aquest concurs individual es farà mentre el jurat faci el reconte de puntuacions del concurs principal.

NO HI HA COMENTARIS


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*